Розмір шрифту:
Особливості емульгування молочного жиру за умови дискретно-імпульсного введення енергії в систему
Остання редакція: 2019-05-13
Анотація (800-1000 знаків)
В роботі наведено результати впливу ефектів дискретно-імпульсного введення енергії в систему на молочний жир. Експериментально обґрунтовано параметри обробки молока у кавітаційному пристрої статичного типу з метою його гомогенізації. Наведено результати досліджень зміни реологічних характеристик сиркової маси (ефективна в’язкість, граничне напруження зсуву, темп руйнування структури) в процесі механічної обробки, що засвідчили інтенсивне руйнування структури маси та її нагрів внаслідок впливу ефектів дискретно-імпульсного введення енергії в систему та визначені коефіцієнти для рівнянь Оствальда-де-Вілля й Гершеля Балклі.
Ключові слова
дискретно-імпульсне введення енергії; кавітація; напруження зсуву; ефективна вязкість
Праці конференції зараз недоступні.